1. Novosti iz Zaklade
  2. Filantropija je In! Obilježen svjetski dan činjenja dobrih djela na gradskoj tržnici Pula.

Filantropija je In! Obilježen svjetski dan činjenja dobrih djela na gradskoj tržnici Pula.

Filantropija je In! Obilježen svjetski dan činjenja dobrih djela na gradskoj tržnici Pula.

Zaklada Istra-Fondazione Istria u suradnji s učenicima Osnovne škole-Scuola elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola pridružila se obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela
Naime, na gradskoj tržnici u Puli učenici Osnovne škole - Scuola elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola stvorili su atmosferu zajedništva i entuzijazma na šarenom štandu, srdačno dočekujući prolaznike, nudeći im prekrasne privjeske i magnete koje su izradili od recikliranih materijala u pulskom FabLabu (Zajednici tehničke kulture). Ovi mali umjetnički radovi nisu samo bili proizvodi, već i nosioci poruka ljubaznosti i podrške, osmišljeni od strane učenika, s ciljem da inspiriraju ljude na činjenje dobrih djela. Bila je to dobra prilika i da učenici, kao istraživački novinari, provode kratke intervjue sa prolaznicima, postavljajući pitanja koja potiču na razmišljanje o važnosti dobrote u svakodnevnom životu. Cilj je bio da potaknu prolaznike na dublje promišljanje o važnosti dobrote i empatije.

Ovaj interaktivni pristup poticao je svakog pojedinca na razmišljanje o vlastitom doprinosu pozitivnim promjenama u zajednici.
Inspirativno je bilo svjedočiti kako se sitni napori svakog pojedinca stapaju u značajnu, pozitivnu promjenu. Učenici su ovom akcijom prikupili 560 eura koji će biti iskorišteni za nabavu solarnih lampi koje će osvjetljavati dvorište Osnovne škole - Scuola elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola.
Događaj je bio moguć uz veliku podršku članova lokalne zajednice, tvrtke Bauhaus Pula koja je donirala drvene ploče za izradu magneta, profesora Filipa Šugar i Patrika Kovačevića, učenika srednje Tehničke škole koji su nesebično prenijeli svoje znanje o načinu korištenja 3D i laserskog printera. Hvala!

Svjetski dan činjenja dobrih djela, obilježava se 14. travnja a pokrenula ga je međunarodna organizacija Good Deeds Day. Zajednice širom svijeta, potiču pojedince da se aktivno uključe u dobrotvorne akcije, bez obzira jesu li male ili velike, s jasnim ciljem činjenja dobrih djela i unapređenja kvalitete života u njihovim lokalnim sredinama.
Ova inicijativa nije samo jednodnevni događaj, već trajna potreba za solidarnošću i suradnjom u izgradnji boljeg sutra. Svi smo svjesni da, bez obzira na veličinu naših djela, svako dobro djelo ima snagu stvoriti lanac pozitivnih reakcija koji nadilazi granice vremena i prostora!

Širimo svijest o važnosti činjenja dobrih djela i podizanju kvalitete života u zajednici, ovoga puta i koristeći reciklirane materijale, jer, filantropija je in!
 

Povratak na prethodnu stranicu