2. ESF Platforma: online radionice u veljači

ESF Platforma: online radionice u veljači

ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA: Sustav kvalitete u OCD-ima s primjerima učinkovitih modela upravljanja; OK2015 - Primjena sustava osiguranja kvalitete u organizaciji

Cilj radionice je upoznati sudionike sa sustavom osiguranja kvalitete za OCD-e OK 2015 te osigurati osnovne informacije o procesu uvođenju sustava u organizaciju. Što jednu organizaciju čini kvalitetnom, kako procijeniti kvalitetu, koja je svrha uvođenja sustavne procjene kvalitete te kako izgleda proces uvođenja sustava kvalitete ključna su pitanja o kojima će se razgovarati tijekom radionice. OK 2015 je prvi sustav osiguranja i upravljanja kvalitetom u RH kojega su razvili OCD-i, primjenjiv u svim neprofitnim organizacijama. Pod terminom „sustav upravljanja kvalitetom” misli se na formalni i planski vođen sustav upravljanja koji organizacija primjenjuje s ciljem unaprjeđenja kvalitete rada i osiguranja dosljednosti svoga djelovanja.

• Radionica će se održati u četvrtak, 09.02. od 10:00 do 12:00, a rok za prijavu je utorak, 07.02.2023. godine putem ove poveznice.

DVODNEVNA ONLINE RADIONICA UDRUGE SMART: Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici
Cilj ove radionice je upoznati sudionike s pojmom i fazama upravljanja projektnim ciklusom te značajem procjene potreba u zajednici kao podlogom za utvrđivanje relevantnih i svrhovitih strateških, programskih i projektnih ciljeva i aktivnosti njihovih organizacija. Kroz radionicu će sudionici steći osnovna znanja i vještine o metodama procjene potreba te o utvrđivanju intervencijske logike projekta.

• Radionica će se održati u srijedu, 09.02. i četvrtak, 16.02. od 10:00 do 14:00, a rok za prijavu je petak, 10.02.2023. godine putem ove poveznice.

ONLINE RADIONICA CENTRA ZA CIVILNE INICIJATIVE: Kako izraditi strateški i operativni plan OCD-a
Sudionici radionice steći će znanja o koracima u procesu strateškog promišljanja i strateškog planiranja te će se upoznati sa svakim pojedinačnim korakom procesa. Objasnit će se razlika između strateškog planiranja i operativnog plana, pojasnit će se potreba za provedbom strateškog plana i objasniti tko sudjeluje u procesu te kako izgleda i koji su elementi strateškog plana.

• Radionica će se održati u petak, 17.02. od 10:00 do 12:00, a rok za prijavu je srijeda, 15.02.2023. godine putem ove poveznice.

ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA: Modeli uključivanja građana u rad OCD-a; Od osobnog angažmana do većeg sudjelovanja građana

Cilj radionice je stjecanje znanja, vještina i stavova potrebnih za veće i kvalitetnije uključivanje građana u rad organizacija civilnog društva. Teme koje će biti obuhvaćene su: što je građanstvo, angažman/sudjelovanje građana u demokraciji, vrijednosti i uključivanje građana u organizacije civilnog društva, strategije uključivanja građana.

• Radionica će se održati u utorak, 21.02. od 10:00 do 12:00, a rok za prijavu je petak, 17.02.2023. godine putem ove poveznice.

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE: Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici; Agilnost u provedbi projekata i kako postajemo agilni(ji)

Sudionici radionice upoznat će se osnovnim principima i metodama agilnog upravljanja. Kroz teoriju i praktični rad upoznat će se s različitim ulogama i načinima rada koje nose ovakvi pristupi i kako to utječe na organizaciju. Bit će im predstavljen i primjer implementacije ovakvog pristupa u ACT Grupi i što smo iz njega naučili.

• Radionica će se održati u srijedu, 22.02. od 10:00 do 15:00, a rok za prijavu je petak, 17.02.2023. godine putem ove poveznice.

Više informacija na mrežnoj stranici ESF Platforme.