1. Novosti iz civilnog društva
  2. ESF Platforma: online radionice u travnju

ESF Platforma: online radionice u travnju

ESF Platforma: online radionice u travnju

ONLINE RADIONICA UDRUGE "MI": Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje organizacija civilnoga društva

Cilj ove radionice je upoznati sudionike s osnovama različitih načina financiranja; fundraisinga, crowdfunding-a, provođenja humanitarnih akcija, samofinanciranja, društvenog poduzetništva, i ulogom društvenih mreža i marketinga OCD.

  • Radionica će se održati u četvrtak, 06.04.2023. godine od 10:00 do 12:00, a rok za prijavu je ponedjeljak, 03.04.2023. godine putem ove poveznice.

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE: Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama; Slanje poruka kroz medije: priprema priopćenja za javnost

Na radionici će se polaznici upoznati s osnovnim postavkama funkcioniranja novinarstva, što će im pomoći u razumijevanju medija, pa i komunikaciji s njima, kako putem medija prenijeti poruku institucijama, zajednici i široj javnosti. Bit će objašnjen koncept obrnute piramide te zašto je medijima u svakoj priči najvažnije pet pitanja koja počinju na „w“ - who? what? when? where? why?. Naučit će se pisati priopćenje za medije koje će privući pažnju, na primjerima iz prakse.

  • Radionica će se održati u srijedu, 12.04.2023. godine od 10:00 do 12:30, a rok za prijavu je četvrtak, 30.03.2023. godine putem ove poveznice.

DVODNEVNA ONLINE RADIONICA UDRUGE "MI": Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba

Cilj radionice je upoznati sudionike s osnovnim pojmovima vezanima uz teme korisne prilikom osmišljavanja projektnih prijedloga i procjene potreba u zajednici, s osobitim naglaskom na mogućnosti prijava na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda. Radionica je namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva.

  • Radionica će se održati u srijedu, 19.04. i u četvrtak, 20.04.2023. godine od 10:00 do 12:00, a rok za prijavu je četvrtak, 13.04.2023. godine putem ove poveznice.

Više informacija na mrežnoj stranici ESF Platforme.

Povratak na prethodnu stranicu