1. Novosti iz civilnog društva
  2. ESF Platforma: online radionice u ožujku

ESF Platforma: online radionice u ožujku

ESF Platforma: online radionice u ožujku

DVODNEVNA PROVEDBENA RADIONICA: Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice
Radionica je namijenjena isključivo potpisnicima Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Na Radionici će detaljno biti predstavljena prava i obveze Korisnika, sukladno Općim i Posebnim uvjetima Ugovora te će korisnici dobiti informacije o tome kako izvještavati o provedbi svojih projekata i potraživati nadoknadu sredstava.

  • Radionica će se održati u srijedu, 01.03. i četvrtak, 02.03.2023. godine od 08:40 do 13:30, a rok za prijavu je ponedjeljak, 27.02.2023. godine putem ove poveznice.

DVODNEVNA ONLINE RADIONICA UDRUGE "MI" SPLIT: Upravljanje volonterima

Cilj ove radionice je upoznati sudionike s ključnim koracima u pripremi volonterskog programa u njihovoj organizaciji, u skladu s Ciklusom menadžmenta volonterskog programa i njihovim uključivanjem u organizacijski menadžment. Radionica je namijenjena organizacijama koje u svoj rad namjeravaju uključiti volontere ili za organizacije koje već rade s volonterima a treba im podrška u koordinaciji rada s njima.

  • Radionica će se održati u srijedu, 08.03. i četvrtak,09.03.2023. godine od 10:00 do 12:00, a rok za prijavu je utorak, 07.03.2023. godine putem ove poveznice.

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE: Upravljanje volonterima; Motivacija volontera i zaposlenika
Motivacija je prepoznata kao krucijalna tema u menadžmentu ljudi u svim sektorima ljudske aktivnosti. I u volonterstvu postoji potreba za motiviranjem naših volontera, ali često se zanemaruje motiviranosti onih koji rade s tim istim volonterima. Kroz ovu radionicu će se analizirati koji su izvori motivacije, kako ih poticati i zadržati i koje alate i akcije koristiti. Posebna će pažnja biti pridana motiviranosti koordinatora volontera i ostalih zaposlenika koji rade s volonterima.

  • Radionica će se održati u srijedu, 15.03. od 10:00 do 13:00, a rok za prijavu je petak, 10.03.2023. godine putem ove poveznice.

ONLINE RADIONICA UDRUGE SMART RIJEKA, 16.3.2023. - Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva / suradnje OCD-a u zajednici

Cilj ove radionice je predstaviti pojam društvenog kapitala te utvrditi kako različite organizacije mogu doprinijeti povećanju razine društvenog kapitala lokalne zajednice i, istovremeno, podržati vlastiti razvoj, povećati učinkovitost rada te osnažiti svoj utjecaj u lokalnoj zajednici. Uz navedeno, cilj ove radionice je i utvrditi mjerljive pokazatelji praćenja razvoja društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te razmotriti moguće konkretne aktivnosti i projekte organizacija civilnoga društva u tom području.

  • Radionica će se održati u četvrtak, 16.03. od 10:00 do 13:00, a rok za prijavu je ponedjeljak, 13.03.2023. godine putem ove poveznice.

Više informacija na mrežnoj stranici ESF Platforme.

Povratak na prethodnu stranicu