2. ESF Platforma: online radionice u lipnju

ESF Platforma: online radionice u lipnju

ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA: Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa OCD-a

Svrha ove radionice je upoznati sudionike s važnošću uspostavljanja sustava praćenja i vrednovanja koji može pomoći organizaciji u boljoj procjeni promjena koje želi ostvariti u zajednici te u procjeni (ne)uspješnih praksi ili modela rada. Nadalje, dokazi prikupljeni kroz praćenje i evaluaciju omogućuju organizaciji da jasno i argumentirano predstavi svoja postignuća građanima, donatorima i drugim relevantnim dionicima.

• Radionica će s održati u četvrtak, 02.06.2022. od 10:00 do 12:00h, a rok za prijavu je 31.05.2022. godine te je prijava dostupna ovdje.

ONLINE RADIONICA UDRUGE "MI" SPLIT: Kako izraditi strateški i operativni plan u organizacijama civilnoga društva?

Cilj ove radionice je upoznati sudionike sa svrhom i procesom strateškog i operativnog planiranja organizacije kako bi se upoznali s utjecajem planiranja na kvalitetu i uspješnost djelovanja organizacije te s razradom metode definiranja plana djelovanja organizacije.

• Radionica će se održati u srijedu, 08.06.2022. od 10:00 do 12:00h, a rok za prijavu je 06.06.2022. godine te je prijava dostupna ovdje.

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE: Upravljanje volonterima / Osnaživanje, angažman i motivacija volontera

Organizatori volontiranja trebaju samoinicijativno postaviti pitanje što volonter želi dobiti kroz iskustvo volontiranja te uključiti benefite za volontera u proces planiranja volonterskih aktivnosti. Kroz teoriju i praktične vježbe, sudionici će imati priliku kritički sagledati proces pripreme i provođenja volonterskih aktivnosti s naglaskom na motivaciju volontera. Sa sudionicima će se istražiti kako maksimalno podići i održati motiviranost volontera s ciljem dobivanja kvalitetnijih rezultata te dugoročne održivosti volonterskih programa i angažiranosti volontera.

• Radionica će se održati u ponedjeljak, 13.06.2022. od 10:00 do 13:00h, a rok za prijavu je 06.06.2022. godine te je prijava dostupna ovdje.

ONLINE RADIONICA UDRUGE SMART RIJEKA: Kako izraditi strateški i operativni plan organizacija civilnoga društva?

Cilj radionice je upoznati sudionike s postupkom strateškog planiranja te ključnim tehnikama i alatima koji se u tom procesu koriste. Radionica je namijenjena osobama bez ili s malo iskustva u strateškom i operativnom planiranju.

• Radionica će se održati u utorak, 14.06.2022. od 10:00 do 14:00h, a rok za prijavu je 10.06.2022. godine te je prijava dostupna ovdje.

DVODNEVNA ONLINE RADIONICA CENTRA ZA CIVILNE INICIJATIVE: Upravljanje volonterima

Sudionici radionice steći će znanja o 8 koraka upravljanja volonterima, izraditi oglas, izraditi prijavnicu, voditi evidenciju volonterskih sati i prijaviti MDOMSP godišnji izvještaj o volontiranju u organizaciji. Svaki od 8 koraka ciklusa upravljanja volonterima detaljno će se razraditi u ovoj dvodnevnoj radionici.

• Radionica će se održati u utorak, 28.06.2022. i u srijedu 29.06.2022. godine od 10:00 do 14:00h, a rok za prijavu je 27.06.2022. godine te je prijava dostupna ovdje.

Više informacija na mrežnoj stranici ESF Platforme.