2. ESF Platforma: online radionica ACT grupe

ESF Platforma: online radionica ACT grupe

Online radionica ACT grupe: Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama; Slanje poruka kroz medije: priprema priopćenja za javnost

Radionica će upoznati sudionike/ce s osnovnim postavkama funkcioniranja novinarstva s ciljem njihovog boljeg razumijevanju medija i načina komunikacije s njima, kako bi znali kako uspješno putem medija prenijeti poruku institucijama, zajednici i široj javnosti. Sudionici/e će biti upoznati s konceptom obrnute piramide te razlozima zašto je medijima u svakoj priči najvažnije pet pitanja koja počinju na „w“ - who? what? when? where? why? te će naučiti kako napisati priopćenje za medije koje će privući pažnju, a na primjerima iz prakse bit će ilustrirano kako priču neke organizacije prezentirati da bi medijima ona bila što atraktivnija. Bit će dana i kratke smjernice kako što bolje ispričati svoju priču, ali i savjeti oko toga što apsolutno izbjegavati u komunikaciji s medijima.

• Radionica će se održati u ponedjeljak, 30.01. od 10:00 do 12:30, a rok za prijavu je petak, 25.01.2023. godine putem ove poveznice.

Više informacija na mrežnoj stranici ESF Platforme.