1. Novosti iz civilnog društva
  2. EGSO pokreće internetske stranice „Civilno društvo protiv COVID-a 19”

EGSO pokreće internetske stranice „Civilno društvo protiv COVID-a 19”

"Civilno društvo protiv COVID-a 19" nova je EGSO-ova internetska stranica na kojoj možete pročitati više od 50 priča o oporavku, solidarnosti i praktičnim mjerama poduzimanima tijekom pandemije koronavirusa.

Pokrenuta je 2. srpnja 2020. i sadrži inicijative koje su članovi i članice EGSO-a pokretali putem svojih lokalnih organizacija u državama članicama radi rješavanja krize izazvane COVID-om 19.

Projekt je pokrenula Isabel Caño Aguilar, potpredsjednica EGSO-a zadužena za komunikaciju. Gđa Aguilar ljude potiče da posjete novu internetsku stranicu: "Ona je posvećena svemu što su EGSO, njegovi članovi i članice i organizacije civilnog društva koje Odbor predstavlja poduzimali da bi se izvukli iz krize i pripremili za budućnost. U našim bolnicama, državama, gradovima i selima obični ljudi neumorno surađuju na prevladavanju ove krize. Važno je naglasiti da je organizirano civilno društvo ključni sudionik u borbi protiv pandemije i oporavku od nje".

Priče članova i članica EGSO-a širokog su raspona i obuhvaćaju radnike i radnice, poduzeća i socijalni dijalog, kao i poljoprivredu, zdravlje, promet, okoliš, potrošače, jednaka prava, mlade, obitelji i starije.

Internetska stranica se nalazi OVDJE.

Izvor: eesc.europa.eu

 

 

 

Povratak na prethodnu stranicu