2. EGSO: Nagrada za civilno društvo 2022.

EGSO: Nagrada za civilno društvo 2022.

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) počeo je primati prijave za Nagradu za civilno društvo 2022. kojom želi podići svijest o iznimnom doprinosu civilnog društva stvaranju europskog identiteta i građanstva te promicanju zajedničkih vrijednosti koje jačaju europsku integraciju, stoga će se po 13. put nagraditi inovativni i kreativni projekti i inicijative u dvije kategorije važne za EU:

1. kategorija: MLADI SU NAŠA BUDUĆNOST, ALI I SADAŠNJOST čija je tema osnaživanje mladih te

2. kategorija: ZAJEDNIŠTVO S UKRAJINOM čija je tema potpora europskog civilnog društva Ukrajini i pomaganje ukrajinskim civilima.

Nagrada je dostupna svim organizacijama civilnog društva, pojedincima i privatnim poduzećima koja provode neprofitne inicijative. Organizacije i poduzeća moraju biti službeno registrirani u EU-u, dok pojedinačni podnositelji zahtjeva moraju biti građani EU-a ili državljani trećih zemalja koji borave u EU-u. Sve inicijative i projekti moraju se provoditi u EU-u, osim projekata iz 2. kategorije (Europsko civilno društvo za Ukrajinu) koji se mogu provoditi i u Ukrajini.

Projekti mogu biti dovršeni ili još u tijeku. Planirani projekti čija provedba nije počela do 31. srpnja 2022. neće se uzimati u obzir.

Izabrat će se najviše šest dobitnika (tri po kategoriji) koji će dobiti nagrade u ukupnoj vrijednosti od 60 000 eura.

Rok za prijavu je 31.07.2022. u 10:00 sati putem internetskog obrasca za prijavu.

Više informacija o svim uvjetima na mrežnoj stranici Ureda za udruge.