1. Novosti iz udruga
  2. Edukacija za volontere/ke: „Aktivno građanstvo i volontiranje u organizacijama civilnoga društva“

Ženska soba u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima organizira dvodnevnu edukaciju „Aktivno građanstvo i volontiranje u organizacijama civilnoga društva“ koja je sastavni dio projekta „Organizacije civilnoga društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava za podršku žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Hrvatskim pravnim centrom i partnerskom organizacijom s Islanda, The Women’s Shelter.

Na edukaciji koju će voditi stručnjakinje i stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom rada s volonterima/kama u organizacijama civilnoga društva govorit će se o radu organizacija članica te same Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, o sustavu podrške žrtvama i svjedocima/kinjama u RH, o aktivnom građanstvu te o ulozi organizacija civilnoga društva i volontera/ki u postizanju pozitivnih društvenih promjena.

Edukacija je namijenjena svim zainteresiranim volonterima/kama, a održat će se:

• 15.16. studenog 2021. godine od 10 do 16h u hotelu Sheraton, Zagreb.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno te su osigurani putni troškovi (osobni automobil ili javni prijevoz), radni materijali, osvježenje i ručak oba dana. Sudionici/ce će nakon izvršenja u nastavku navedenih OBVEZA dobiti potvrdu o završenoj edukaciji te volonterskom angažmanu:

1. sudjelovanje na oba dana edukacije,

2. po završetku edukacije ostvariti minimalno 10 volonterskih sati (do kraja veljače 2022. godine) u organizacijama civilnog društva koje su članice Mreže podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela te

3. u suradnji s organizacijama članicama Mreže podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela organizirati javnu akciju s ciljem promocije Mreže (do kraja ožujka 2022. godine).

• Rok za prijave na edukaciju je nedjelja, 7.11.2021. godine, a prijave se šalju na e-mail Ženske sobe (zenska.soba@zenskasoba.hr) te je u prijavi potrebno istaknuti ime i prezime, e-mail i organizaciju, odnosno županiju u kojoj biste htjeli volontirati (popis organizacija je na ovoj poveznici).

Za više informacija pogledati na mrežnoj stranici Ženske sobe.