2. Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu programa INTERREG Central Europe

Program transnacionalne suradnje INTERREG Central Europe - Središnja Europa 2014-2020 poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama središnje Europe na dostavu prijava u okviru drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga. Rok za prijavu je 23. lipnja 2016.

Program u teritorijalnom smislu obuhvaća i pruža podršku regionalnoj suradnji između devet srednjoeuropskih država članica Europske unije: Austrije, Češke, Hrvatske, Italije (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d'Aosta i Veneto), Mađarske, Njemačke (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt i Thüringen), Poljske, Slovenije i Slovačke.

Osnovni cilj programa "Suradnja iznad granica kako bismo gradove i regije središnje Europe učinili boljim mjestima za život i rad" postići će se provedbom pametnih rješenja koja pružaju odgovore na regionalne izazove u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa, najavljuje nacionalni info dan koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa i uvjetima drugog poziva. Radionica će se održati 18. svibnja 2016., a točno vrijeme i mjesto održavanja bit će objavljeno na stranicama : http:/razvoj.gov.hr i http:/www.strukturnifondovi.hr

Program je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje koji pruža podršku regionalnoj suradnji između država središnje Europe tijekom programskog razdoblja 2014. - 2010.

Više o natječaju pogledajte ovdje.