1. Novosti iz Zaklade
  2. Anketa za privatni poslovni sektor sa područja Istarske županije o korporativnoj filantropiji

Anketa za privatni poslovni sektor sa područja Istarske županije o korporativnoj filantropiji

Istra kao najrazvijenija regija u Hrvatskoj primjer je dobre prakse društveno odgovornog poslovanja. Neosporno je da poslovni subjekti ulažu značajna sredstva u donacije i da su takva ulaganja dobra i korisna. Provedbom anketiranja poslovnog sektora u Istri, želimo prepoznati poslovne subjekte koji imaju jasnu usmjerenost prema korporativnoj filantropiji. Anketom želimo istražiti: ključne motive doniranja, koje su koristi doniranja, oblike filantropije, praćenje korištenja donacija i vrednovanje njihovog učinka, provodi li se uopće evaluacija filantropskih aktivnosti i koliko je ona transparentna, jesu li rezultati evaluacija dostupni svim dionicima, koliko se često evaluacije provode, koje se kvantitativne i kvalitativne metode evaluacije koriste i s kojim razlogom i na koji način evaluacije kreiraju organizacijsko znanje i kako utječu na buduće odluke, koji je stav prema strateškoj filantropiji, prijedloge za razvoj filantropije u Istri, koja su ključna područja na koje se treba usredotočiti za rješavanje problema u Istri, prijedlozi potrebnih edukacija, razina poznavanja i umreženosti s udrugama koje su u Istri.

Anketno istraživanje, koje provodimo u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Pula, biti će polazište ocjene dostignutog stupnja razvoja filantropije u Istri , ali i za dokazivanje značenja primjene strateške filantropije u području upravljanja poslovnim subjektom i ocjene njegove pozicije u odnosu na okruženje. Rezultate istraživanja, kao i njihovu djelomičnu usporedbu s istraživanjima koja su ranije provedena, dostavit ćemo povratno nakon završetka istraživanja, naravno, ukoliko naznačite da ste za iste zainteresirani.

Anketa se ne odnosi na tvrtke jedinica lokalne i regionalne samouprave - javni sektor.

Nadamo se da ćete imati strpljenja i pronaći vremena da odgovorite na postavljena pitanja i time predstavite stanje u Vašem poslovnom subjektu.

Biti će nam drago da se, u slučaju određenih nejasnoća javite: (zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili tatiana@civilnodrustvo-istra.hr ).

Uvažavajući navedeno ljubazno molimo da ispunite anketni upitnik linkom na online obrazac najkasnije do 01. ožujka 2021.

Povratak na prethodnu stranicu