1. Novosti iz Zaklade
  2. „Aktivni u zajednici“ u Crikvenici, Lanišću, Jasenovcu i Glini

„Aktivni u zajednici“ u Crikvenici, Lanišću, Jasenovcu i Glini

Zaklada je započela sa predstavljanjem programa „Aktivni u zajednici“. Bila je to dobra prilika da se pozovu svi zainteresirani građani na uključenje, odnosno predlaganje konkretnih potreba za rješavanje u lokalnoj zajednici.
Prva predstavljanja održala su se u utorak 6.3. i srijedu 7.3.2018.g. u Gradu Crikvenica, Općini Lanišće, Općini Jasenovac i Gradu Glini.

Predstavljanjima su pristustvovali predstavnici udruga, ustanova, institucija i građani koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice. Tom je prilikom Upraviteljica Zaklade, Helga Možé Glavan naglasila važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, a koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa. „Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice“, rekla je Možé Glavan i dodala: „Većina gradova/općina u današnje vrijeme uglavnom je usmjerena na razvoj i ulaganje u infrastrukturne projekte, ali, ne možemo zanemariti činjenicu da (pogotovo na nekim područjima) sve više ljudi odlazi i pitanje je hoće li uopće imati tko koristiti tu infrastrukturu u koju ulažemo značajne napore i sredstva.“

Upravo putem ovog programa Zaklada želi potaknuti građane na promišljanje i uključenje u razvoj svoje zajednice, predlaganje onoga što im treba ali i potaknuti ih da pronađu načine za rješavanje tih problema. S toga, pozivamo građane Crikvenice, Lanišća, Jasenovca i Gline da putem obrasca dostupnog na sljedećem linku: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/medjusektorska-suradnja/detaljnije/aktivni-u-zajednici prijave izazove s kojima se suočavaju u lokalnoj zajednici jer možda će upravo Vaš biti izabran za rješavanje u suradnji s ostalim građanima Vašeg grada/općine.

Također Vas pozivamo da se uključite i izrazite svoje mišljenje o životu u Vašoj lokalnoj zajednici popunjavanjem kratkog upitnika na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/1jfF4QxW5QfHNq8k1 .

Povratak na prethodnu stranicu