1. Aktivni u zajednici
  2. Aktivni u zajednici 2024.

Aktivni u zajednici 2024.

U okviru programa "Aktivni u zajednici", Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva - Fondazione per la promozione del partenariato e dello sviluppo della società civile već šestu godinu zaredom provodi program u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Glavna svrha programa je razvoj lokalnih zajednica kroz umrežavanje i motiviranje sudionika na konkretno djelovanje u svojoj zajednici. Sudionici će osmisliti i provesti različite društvene programe s ciljem poboljšanja života u svojoj lokalnoj zajednici. Uključivanje i umrežavanje različitih dionika, udruga, institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave je ključno za razvoj lokalnih zajednica.

Zaklada Istra - Fondazione Istria objavit će javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na Akademiji "Aktivni(h) u zajednici" na mrežnim stranicama. U svrhu promocije Programa Aktivni u zajednici aklada Istra - Fondazione Istria će u periodu prije održavanja Akademije aktivni(h) u zajednici, održati prezentacije Programa Aktivni u zajednici po lokalnim zajednicama kako bi im približili pojam društvenog kapitala, potrebe umrežavanja u lokalnoj zajednici, te važnosti cijelog ovog programa AuZ.

Akademija će se održati u pet županija u kojima Zaklada djeluje na provedbi programa. Sudionici će tijekom Akademije naučiti o razvoju zajednice, društvenom kapitalu, provedbi aktivnosti, motiviranju dionika, prikupljanju sredstava i drugim relevantnim znanjima. Nakon završetka Akademije, sudionici će uz podršku Zaklade Istra - Fondazione Istria i mentoriranje provesti društveni program u svojoj zajednici.

Tijekom provedbe programa, Zaklada će surađivati s polaznicima na osvještavanju lokalne zajednice o važnosti razvoja kulture davanja. Zaklada će nastaviti razvijati društveni kapital u nekim zajednicama u kojima se provodio program "Aktivni u zajednici" u 2023. godini. Nastavak rada s ljudima koji su zainteresirani i motivirani za djelovanje u svojoj zajednici od ključnog je značaja.

Povratak na prethodnu stranicu