1. Natječaji
  2. Otvoreni natječaji

Ministarstvo socijalne politike i mladih 23. lipnja 2016. godine objavilo je Poziv za prijavu programa i projekata usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji u život zajednice socijalno osjetljivih skupina, kojim poziva zainteresirane organizacije na dostavu prijava sukladno objavljenom Pozivu.

Na poziv se mogu prijaviti programi i projekti sukladno sljedećim prioritetnim područjima:

1. Trogodišnji programi usmjereni razvoju i širenju usluga za beskućnike u lokalnoj zajednici kao što su: dnevni boravci, stambene zajednice, podrška u integraciji i uključivanju u život zajednice i usmjereni podršci pri zapošljavanju i razvoju novih vještina beskućnika
  2. Projekti usmjereni pružanju podrške u integraciji u zajednicu osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom, bivših zatvorenika, te njihovih obitelji
  3. Projekti usmjereni zaštiti starijih osoba s naglaskom na aktivnosti s ciljem osvješćivanja problema nasilja nad starijim osobama (u obitelji i instituciji) putem medijske kampanje, projekti informiranja i pružanja savjetodavne pravne pomoći u svrhu sprečavanja  zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba te projekti usmjereni podizanju kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu (usluge prijevoza).

Ukupno planirana vrijednost Poziva je 7.000.000,00 kuna.

Rok za dostavu prijava je 25. srpnja 2016. godine.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći u nastavku ili na mrežnim stranicama Ministarstva.

05.07.2016. Obratite pažnju na dokument Izmjena natječajne dokumentacije.