1. Natječaji
  2. Otvoreni natječaji

Objedinjeni Natječaj u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga

Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo pravosuđa i Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske objavljuju zajednički Natječaj za prijavu projekata/programa udruga i zdravstvenih organizacija u RH za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2016. godinu.

Za ovaj su natječaj osigurana sredstva u ukupnom iznosu od 15.250.000,00 kuna.

Udruge i zdravstvene organizacije, sukladno ovom Natječaju, svoje prijave za financijske potpore mogu slati za sljedeća prioritetna područja:

• PI. Projekte prevencije ovisnosti koji su u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga (EDPQS) i Inovativne projekte univerzalne prevencije ovisnosti (osigurano 750.000,00 kuna)
  • PII. Inovativne projekte selektivne i indicirane prevencije (osigurano 800.000,00 kuna)
  • PIII. Projekte resocijalizacije ovisnika (osigurano 600.000,00 kuna) i intervencije u zatvorskom sustavu (osigurano 800.000,00 kuna)
  • PIV. Projekte koje provode zdravstvene organizacije u suradnji s udrugama (osigurano 7.100.000,00 kuna)
  • PV. Programe smanjenja šteta povezanih sa zlouporabom droga (osigurano 5.200.000,00 kuna).

​Poziv i dokumentacija za provedbu Natječaja objavljuje se u cijelosti na mrežnim stranicama:
Ministarstva zdravlja (www.zdravlje.gov.hr),
Ministarstva pravosuđa (www.pravosudje.gov.hr),
Ureda za suzbijanje zlouporabe droga (www.drogeiovisnosti.gov.hr)
te na mrežnim stranicama nadležnih regionalnih kao provedbenih tijela Natječaja (www.zamah.hr, www.civilnodrustvo-istra.hr, www.zaklada-slagalica.hr,www.zaklada-dadic.hr).

Odgovori na najčešće postavljana pitanja dostupni su ovdje.

Za područje Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke te Krapinsko-zagorske županije projektne prijave šalju se Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.
Rok za slanje projektnih prijava je 09. kolovoza 2016. godine.

Posebnu pažnju obratite na Izmjenu natječajne dokumentacije od 28.07.2016.