1. Natječaji
  2. Otvoreni natječaji

Natječaj za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra” - 26.04.2021.

Ukupna vrijednost financijske potpore: 250.000,00 kuna
Broj potpora: 10 - 41

Datum raspisivanja: 26.04.2021. godine
Rok za prijavu: 26.05.2021. godine

Maksimalno trajanje projekta: 6 mjeseci u razdoblju od 01.08.2021. godine do 01.03.2022. godine

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva udruge koje imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina za 2021. godinu (Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana,  Ližnjan, Medulin, Funtana i Lanišće ) te provode aktivnosti usmjerene na razvoj lokalne zajednice da se prijave na Natječaj za financiranje malih projekata u zajednici ''Mali projekti za bolje sutra''.

Natječaj se raspisuje za 2 prioritetna područja:

1. Razvoj lokalne zajednice
U sklopu ovog prioritetnog područja financirat će se projekti koji imaju za cilj razvoj lokalne zajednice kroz osmišljavanje i pružanje društvenog sadržaja u cilju povećanja kvalitete života u lokalnoj zajednici. Naglasak je na uključenju građana u provedbu projekta, poticanje na volonterski rad te rješavanje konkretnih problema koje su građani određene lokalne zajednice istaknuli kao prioritetne za rješavanje.

2. Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja
Ovo prioritetno područje odnosi se na projekte koji imaju za cilj očuvanje, valorizaciju i promociju istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja. Aktivnosti koje se prijavljuju u sklopu ovog prioriteta moraju obuhavaćati tematiku istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja, a mogu biti radionice i edukacije za sve dobne skupine, okrugli stolovi, tribine, susreti, osmišljavanje novih društvenih programa za građane i ostale slične aktivnosti.

U sklopu natječaja potiče se i dodatno se boduje partnerstvo i umrežavanje javnog, privatnog i civilnog sektora te umrežavanje unutar civilnog sektora, a sve aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike.

Najmanji iznos koji se može tražiti od Zaklade iznosi 5.000,00 kuna, dok najveći 25.000,00 kuna.

Sufinanciranje od strane Zaklade može biti do 100% vrijednosti prijavljenog projekta. Maksimalan broj potpora koji de se dodijeliti organizacijama koje imaju sjedište u istoj jedinici lokalne samoupravi je 3.

Natječajna dokumentacija dostupna je u nastavku.

VAŽNO!

U UPUTAMA ZA PRIJAVITELJE, 2. KAKO SE PRIJAVITI, 2.4.Rok za slanje prijave je 26.05. do 15:00h

Povratak na prethodnu stranicu