1. Natječaji
  2. Otvoreni natječaji

Natječaj za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra” 2018.

Ukupna vrijednost financijske potpore: 190.000,00 kuna
Broj potpora: 12 - 38

Datum raspisivanja: 11.05.2018. godine
Rok za prijavu: 11.06.2018. godine

Maksimalno trajanje projekta: 6 mjeseci u razdoblju od 15.07.2018. godine do 31.03.2019. godine

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva udruge i ustanove koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina za 2018. godinu (Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale) te provode aktivnosti usmjerene na razvoj lokalne zajednice da se prijave na Natječaj za financiranje malih projekata u zajednici ''Mali projekti za bolje sutra''.

Ciljevi natječaja jesu povećanje društvenog kapitala u lokalnoj zajednici s naglaskom na povećanje građanskog aktivizma i poticanje na volonterski rad, jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva te poticanje umrežavanje javnog, privatnog i civilnog sektora kroz male projekte, stvaranje društvenog sadržaja te poticanje i provođenje aktivnosti, projekata i programa koji imaju za cilj očuvanje, valorizaciju i promociju istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja.

Najmanji iznos koji se može tražiti od Zaklade iznosi 5.000,00 kuna, dok najveći 15.000,00 kuna.

Sufinanciranje od strane Zaklade može biti u iznosu od 50% do 80% vrijednosti prijavljenog projekta. Sufinanciranje može, osim u novcu, biti osigurano kroz doprinos u naravi i volonterski rad. Iznimno, projekt koji doprinosi cilju očuvanja, valorizacije i promicanja istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja može biti financiran u iznosu do 100% vrijednosti prijavljenog projekta što će se utvrditi u postupku procjene.

Natječajna dokumentacija dostupna je u nastavku a odgovore na postavljena pitanja pogledajte ovdje

Povratak na prethodnu stranicu