1. Međusektorska suradnja

Filantropski fond ‘Prijatelji Istre’

Filantropski fond „Prijatelji Istre“ pokrenut je 2011. godine kako bi spojio poslovni sektor sa civilnim. Poslovni partneri Fonda dodjeljuju sredstva koja Fond ujedini i, putem natječaja, dodjeljuje organizacijama civilnog društva za prijavljene programe unaprjeđenja zajednice Istarske županije.

Riječ filantropija dolazi od grč. riječi philein i anthropos ili ljubav prema čovjeku. Samim našim rođenjem stupamo u filantropiju jer nam je od prvog dana potrebna pomoć zbog činjenice da se u onom trenutku ne možemo brinuti za sebe već ovisimo o dobroj volji pojedinca koji je spreman uložiti vrijeme i resurse kako bi nam pomogao.

Filantropija je dobrotvorno, humanitarno djelovanje. Ovisi isključivo o volji pojedinca ili organizacije da ulažu u opće dobro društva u kojem žive i povećavaju njegovu  kvalitetu. Individualne ili grupne donacije za unaprjeđenje nekog segmenta društva, zajednice ili regije rezultat su društveno odgovornog ponašanja. Kako je rekao Andronico Lukšić, jedan od najvećih hrvatskih humanitaraca- „vrhunski obrazovani kadrovi, čak i kad ne rade za vas, podižu konkurentnost gospodarstva“.

Filantropski fond „Prijatelji Istre“ kanalizira sva prikupljena sredstva kako bi se ostvarila mogućnost realizacije što većeg broja projekata koji doprinose razvoju lokalne zajednice.

"Vrijednost čovjeka se mjeri po tome koliko je sposoban dati, a ne po onome koliko je sposoban primiti” Albert Einstein

Povratak na prethodnu stranicu