1. Info dani

Info dani 2016

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva održala je Info dane 2016 organizacija civilnog društva od 14. do 18. ožujka 2016. na nekoliko lokacija u Puli. 

U sklopu četverodnevnog programa zainteresiranoj je publici bio ponuđen pregršt raznovrsnih tema. Tako je prvi dan, 14. ožujka bio posvećen onima koji tek ulaze u svijet trećeg sektora: kroz ''ABCdu'', početničku edukaciju koja je pokrila teme osnivanja udruge pa sve do rada, proračuna i načina financiranja te, kroz izlaganje Danijele Ustić iz Volobnterskog centra Istra, o mogućnostima koje pruža volontiranje. Drugi dan je u prijepodnevnim satima okupio četvero gostiju koji su govorili o novostima, odnosno inovativnim rješenjima za razvoj civilnog sektora:  Vladimir Šestović iz European Civic Foruma održao je predavanje o zagovaranju i javnim politikama, Mirna Karzen iz Laboratorija za društvene inovacije o društvenim inovacijama, te Marko Gregović i Hajdana Rukavina iz društvene tvrtke Brodoto d.o.o. su okupljenje upoznale s crownfundingom i alternativnim načinima financiranja projekata. U popodnevnim satima u utorak je održana i javna tribina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula „Inovativna rješenja za razvoj civilnog društva“.

Treći dan je protekao u znaku okruglog stola na temu problematike i mogućnosti SOS telefona u suradnji s Gradom Pula u prostorima Vijećnice Grada Pule, dok je četvrti dan bio rezerviran za javno predstavljanje projekta ''El sistema u Istri'' u Domu hrvatskih branitelja, tijekom kojeg je partnerska udruga SO DO predstavila sve prilike koje donosi ovaj specifičan projekt. Posljednjeg je dana, u petak 18.3.  u Visokoj tehničko-poslovnoj školi Politehnika Pula održan i okrugli stol o mogućnostima suradnje s Politehnikom i udruge studenata i alumnija sa Zakladom.

Više o Info danima 2016. možete pročitati na sljedećim linkovima:

Info dan ponedjeljak

Info dan utorak

Info dan petak

Info dani 2015

TEXT

Materijali sa info dana

Na sljedećem linku možete pronaći materijale sa održanih info dana, no budući da je sadržaj zaštićen, molimo vas da nas kontaktirate poradi dobijanja pristupnih podataka!

MATERIJALI SA INFO DANA

Povratak na prethodnu stranicu