1. Info dani

Info dan 2013

Na Info danu sudjelovalo je više od 60 sudionika, a otvorili su ga prigodnim riječima ravnatelj Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, g.Igor Vidačak, zamjenica župana Istarske županije, gđa.Viviana Benussi, gradonačelnik Grada Rovinja – Rovigno, g. Giovanni Sponza te upraviteljica Zaklade, gđa.Kristina Bulešić čime su istaknuli važnost ovakvih događanja za razvoj civilog sektora u Istarskoj županiji. Isto tako, Info danu su nazočili predstavnici Ministarstva Uprave, gđa.Alena Marković, Načelnica Sektora za opću upravu i provedbu Zakona o općem upravnom postupku te gdin.Krešimir Margaletić, Viši upravni savjetnik.

Veliki interes izazvao je ‘okrugli stol’ za kojim se pokrenula konstruktivna rasprava na temu ‘Modeli financiranja organizacija civilnog sektora iz javnih izvora’ za kojim su sudjelovali predstavnici  Vladinog Ureda za udruge, Zaklade, Gradova i Općina. Moderator okruglog stola i voditelj bio je Milan Pavlović. U raspravi su sudjelovali i predstavnici organizacija civilnog sektora sa svojim pitanjima i prijedlozima. U razgovoru je naglasak bio na vaznosti komunikacije, umrežavanju i partnerstvu među organizacijama civilnog sektora, a sve u cilju jačanja povjerenja između civilnog i javnog sektora.

Ravnatelj Vladinog ureda za udruge g.Igor Vidačak održao je kratko predstavljanje aktualnog Prijedloga nacrta Zakona o udrugama te je prezentiran i Program ‘Europa za građane 2013.’ koji je podjednako važan Gradovima, Općinama te organizacijama civilnog sektora.

Ručak osiguran za sve sudionike bio je ujedno i prilika za umrežavanje organizacija civilnog sektora kao i interaktivna radionica na engleskom jeziku koju su na dinamičan način prezentirali predstavnici KID PINA-e iz Kopra, Kaja Cunk i Vid Tratnik. Kreativne tehnike razvijanja zajedništva, priznate i od strane Vijeća Europe ‘Theather of the opressed’ i ‘Loesje’s creative writing’ potaknuli su  prisutne na aktivno razmišljanje te na akciju u cilju samorazvoja te poboljšanja djelovanja organizacije.

Održana je i humanitarna tombola, koja se prodavala po simboličnoj cijeni od 20,00 kn, a prilog od prodaje, Zaklada će donirati Udruzi osoba s invaliditetom Grada Rovinja – Rovigno, za pomoć nastradalom Denisu Udovičiću za potrebe liječenja.

Galerija slika dostupna na našim Facebook stranicama ‘Zaklada Istra’.

Materijali sa info dana

Na sljedećem linku možete pronaći materijale sa održanih info dana, no budući da je sadržaj zaštićen, molimo vas da nas kontaktirate poradi dobijanja pristupnih podataka!

MATERIJALI SA INFO DANA

Povratak na prethodnu stranicu