1. Projekti Zaklade

YOUTH for EU – Mladi za Europu

Mjesto:  Hrvatska (Osječko-baranjska, Sisačko-moslavača i Istarska županija)
Vrijednost projekta: 72.757,33 EUR
Uloga: Partner
Davatelj financijske potpore: Europska komisija /IPA Information and Communication 2011
Trajanje projekta: 1/2013 – 3/2014

Agencija lokalne demokracije Osijek ga je provodila u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije (ALD) Brtonigla koja je nositelj projekta te s domaćim partnerima Agencijom lokalne demokracije Sisak, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Press centrom za okoliš Hrvatska i Udrugom mladih K.R.I.D. te međunarodnim partnerima Association of Local Democracy Agencies, Europe Direct – Comune di Trieste i Associazione Giosef Giovani Senza Frontiere.

Projekt se provodio u ukupno devet škola u tri županije. Ciljevi projekta su bili educiranje mladih o Europskoj uniji,njenim politikama, programima i financijskim sredstvima, poticanjem mladih na aktivno građanstvo u izgradnji nove, buduće Europe, poticanjem rasprava među mladima o relevantnim EU temama kako bi se informiralo njih i građane općenito o prednostima proširenja i mogućnostima za Hrvatsku i njezine građane ulaskom u Europsku uniju.

Dobiveni rezultati i preporuke koje su mladi naveli uobličeni su u dokument pod nazivom “Glas mladih” koji je na završnom događaju uručen predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti te Europskog parlamenta.

Civilno društvo Istra