1. Novosti iz udruga
  2. Zeleni tjedan u Rojcu

Zeleni tjedan u Rojcu

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, Zelena Istra u suradnji sa Savezom udruga Rojca, Eko Gimnazijom Pula te Restartom iz Zagreba organizira niz zanimljivih aktivnosti u DC Rojc.

20. travnja u 20:00 sati, Dnevni boravak Rojca: Izložba "Hrana mijenja svijet" i eko-party
Otvorenje izložbe radova učenika Gimnazije "Hrana mijenja svijet" nastale u sklopu projekta Eko-škole Gimnazije Pula "Mi jedemo odgovorno" te eko-party povodom obilježavanja 25 godina eko-aktivizima pulske Gimnazije.

21. i 22. travnja: Eko-vikend: plogging i skulpture od otpada
U organizaciji EVS volontera Saveza udruga Rojca u subotu 21. travnja održat će se prvi "plogging" tj. šetnja/jogging uz čišćenje plaža, a u nedjelju 22. travnja na sam Dan planeta Zemlje možete se priključiti kreativnoj radionici izrade skulptura od otpada koja će se održati u Dnevnom boravku Rojca od 15: 00 do 18:00 sat.

24., 25. i 26. travnja: Eko revija
U zelenom tjednu očekuju nas i tri odlična filma koja tematiziraju bitna ekološka i društvena pitanja našeg vremena. U fokusu filmova su golemi utjecaji klimatskih promjena i konzumerizma, bitne teme obrađene na zanimljiv i originalan način. Projekcije filmova održat će se u Dnevnom boravku Rojca od 19:30 sati, ulaz je slobodan.

Više na: https://www.facebook.com/