1. Novosti iz udruga
  2. Započele aktivnosti projekta “Mići i zdravi biti”

Započele aktivnosti projekta “Mići i zdravi biti”

Sportske aktivnosti projekta "Mići i zdravi biti" započele su u utorak, 12.09.2017. godine u Školsko-gradsko sportskoj dvorani Pazin te će se održavati sve do 30.11. 2017. godine, svaki utorak i četvrtak. Projekt provodi Zajednica sportskih udruga Grada Pazina u suradnji sa rekreativnim klubom "Vita" i Dječjim vrtićem "Ogla Ban Pazin" čija su djeca iz odgojne skupine „Zujalice“ izravni korisnici ovog projekta. Skupina „Zujalice“ broji čak 25 djece u dobnoj skupini od 3 do 6 godina te su za sve korisnike aktivnosti ovog projekta besplatne.

Trudom odgajateljica te više sportske trenerice ovim projektom nastoji se probuditi svijest djece o važnosti bavljenja sportom. Buđenjem interesa za zdrav i aktivan život doprinosi se razvoju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti što dovodi i do jačanja samopouzdanja djeteta. Projekt je inovativan jer u kratkim prezentacijama djecu upoznaje s velikim brojem sportova i daje im temelj za donošenje odluka o daljnjem odabiru vrste tjelesne aktivnosti kojom se žele baviti.

Kako bi se održivost ovog projekta ostvarila važno je daljnje provođenje ovakvih aktivnosti i u predškolskim programima te unutar sportskih udruga, a veliku ulogu imaju i sami roditelji koji će spoznati vrijednosti sportskih aktivnosti te se na taj način uključiti u projekt.

Zajednica sportskih udruga Grada Pazina aktivna je u promicanju sporta, osobito  djece, mladeži, studenata i osoba s invaliditetom, na području grada Pazina. U 2017.godini broji čak 40 udruga članica. Projekt se financira  iz Natječaja za male projekte u zajednici "Mali projekti za bolje sutra" iz Fondova gradova i općina te se njime potiče plansko poticanje partnerstva i umrežavanje javnog, privatnog i civilnog sektora.

Sredstva je dodijelila Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  te je ukupan fond raspisanog natječaja iznosio 200.000,00kn, a Zajednici sportskih udruga grada Pazina dodijeljeno je 7.059,00kn.

Više detalja možete pronaći na stranicama Zajednice sportskih udruga Grada Pazina.