2. U tijeku potpisivanje ugovora o financiranju Malih projekata s dobitnicima natječaja

Upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan i gradonačelnik Pazina Renato Krulčić s dobitnicima ovogodišnjih sredstava za Male projekte iz Pazina

U proteklih je tjedan dana Zaklada sklopila ugovore s deset organizacija civilnog društva iz Istre, kojim su tim udrugama, ustanovama i mjesnim odborima odobrena sredstva za provedbu projekata putem natječaja „Mali projekti za bolje sutra“.

Službena su potpisivanja ugovora održana u društvu gradonačelnika, načelnika i ostalih predstavnika istarskih gradova i općina na čijem su području ovogodišnji dobitnici sredstava za Male projekte: Buja, Buzeta, Pazina, Vodnjana, Ližnjana i Medulina, a uskoro će uslijediti potpisivanja u Labinu i Poreču.

Na ovogodišnji natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ raspisan u ožujku 2016. pristigle su čak 52 prijave iz istarskih gradova i općina, a za financiranje je odabrano njih petnaest. To su: Mjesni odbor Medulin 1 i LAGUR Istarska batana (Medulin), Društvo Naša djeca Ližnjan, LAG Južna Istra (Vodnjan), Gradska udruga umirovljenika Pazin, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Hoću-mogu“, Mjesni odbor Zabrežani, Malonogometni klub Ruhci (Pazin), Mjesni odbor Kapelica (Labin), Dom za starije i nemoćne osobe Buzet, Pučko otvoreno učilište Buje, Centar za građanske inicijative, Društvo Naša djeca Poreč, Udruga mladih „Urbana subkulturna baza“, Udruga Društvo prijatelja Giostre (Poreč).

Ovogodišnji će projekti pokriti raznorazne teme i potrebe u lokalnoj zajednici, pa će se tako između ostalog urediti dječja igrališta i prostori za vježbu na otvorenom, održavati informatičke radionice za umirovljenike, posaditi autohtona stabla, osviještavati javnost o pravima LGBT osoba, i još mnogo toga. Svakako ističemo da se, sukladno svojim interesima i u kontaktu s provoditeljima, možete na volonterskoj bazi uključiti u aktivnosti ovih projekata. Više detalja o svakom od njih možete pronaći ovdje. Galerija fotografija s potpisivanja dostupna je ovdje.

Još jednom čestitamo svim ovogodišnjim dobitnicima, i želimo vam puno uspjeha u provedbi!