2. Zaklada izdala publikaciju „ABCda za udruge“ i najavila natječaj „Mali projekti za bolje sutra”

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva danas je u prostoru Informacijskog centra Europe Direct Pula – Pola održala press konferenciju na kojoj je osim prezentacije Publikacije prigodnog naziva „ABCda za udruge“ najavila i natječaj „Mali projekti za bolje sutra“.

Publikacija „ABCda za udruge“ izdana je u sklopu Projekta EDIC Pula – Pola kojeg Grad Pula kao vodeći partner provodi u suradnji sa Zakladom, Istarskom županijom i Istarskom razvojnom agencijom. „ABCda za udruge“ sadrži sve osnovne potrebne informacije od osnutka udruge, financijskog poslovanja, obveza, GDPR-a te do raznih načina financiranja rada udruge – donacije, humanitarne akcije, natječaji, crowdfunding i drugo. Publikacija se može besplatno preuzeti u Zakladi ili pronaći na web stranicama Zaklade.

Zaklada je u punom jeku i s raznim aktivnostima koje se provode na području Istarske županije, pa je tako raspisan natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ koji se financira iz Fonda gradova i općina, a kojeg su ovogodišnji članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana. Pojedinačne financijske potpore po projektu mogu biti maksimalno 15.000,00 kuna, te je važno da se kroz ovaj natječaj financiraju projekti koji će oplemeniti društveni sadržaja u lokalnim zajednicama kroz zajednički rad i volonterstvo. Ove godine se također kroz ovaj natječaj nastavlja s podrškom projektima koji rade na očuvanju istarskog kulturnog identiteta, kulture i običaja. „Iskoristila bih ovu priliku i spomenula da je Zaklada do sada kroz ovaj natječaj dodijelila preko 1.300.000,00 kn za 130 projekata, to su sve financijski mali projekti, ali vrlo velike društvene vrijednosti, rekla je Možé. Više o samom natječaju na: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/natjecaji/