1. Novosti iz udruga
  2. Za Klub žena liječenih od karcinoma dojke prikupljeno 15.000,00 kn

Za Klub žena liječenih od karcinoma dojke prikupljeno 15.000,00 kn

Na inicijativu Udruge MedulinArt, održana je 26. travnja 2019. humanitarna aukcija slika u medulinskom multimedijalnom centru 3mc, na kojoj je za programe Kluba žena liječenih od karcinoma dojke - Gea Pula prikupljeno 15.000,00 kn. Autori  i donatori 31 prodane slike na platnu s istarskim motivima, članovi su likovne i primjenjene sekcije udruge MedulinArt. Za aktivnosti i projekte koje Klub Gea provodi neophodna su novčana sredstva kojima se financira provođenje programa rehabilitacije žena liječenih i operiranih od raka dojke, u kojem sudjeluju posebno educirane fizioterapeutkinje koje provode ciljane medicinske vježbe i limfnu drenažu. Kroz savjetovalište koje je za korisnike potpuno besplatno liječnici onkolozi pružaju stručnu pomoć oboljelima od karcinoma dojke, a na raspolaganju im je i stručna pomoć fitoterapeuta o održavanju zdravlja na prirodan način, liječnika nutricioniosta i magistre farmacije o prilagođenoj prehrani i dodacima prehrane, psihoterapeuta u suočavanju s bolešću i njenim posljedicama, kao i oporavku i usvajanju novih vještina i navika. Klub organizira i besplatna predavanja otvorena za javnost na kojima se može saznati više informacija o rehabilitaciji, pravima oboljelih, zdravoj prehrani, utjecaju lijekova, itd.

Klub Gea neprofitna je organizacija koja djeluje dvadeset i jednu godinu, a zahvaljujući kontinuiranom radu i stalnom širenju aktivnosti, Klub se profilirao u udrugu od velikog značaja za lokalnu zajednicu i postao organizacija civilnog društva koja svojim radom uvelike doprinosi podizanju svijesti o ovom javnozdravstvenom problemu te poboljšanju kvalitete života oboljelih žena.