2. Uređen prostor Crvenog križa Vojnić i održana akcija čišćenja podmorja i priobalja u Labinu

U okviru programa "Aktivni u zajednici" uređen je preuređen je prostor Crvenog križa Vojnić te je provedena zajednička građanska akcija čišćenja podmorja i priobalja na području značajnog krajobraza u Labinu.

U svrhu preuređenja prostora Crvenog križa  Vojnić, prikupljene su donacije materijalne naravi; pločice, ljepilo i euro palete od kojih je potom izrađena kutna garnitura. U akciji preuređenja sudjelovalo je 40 volontera koji su odradili 628 volonterskih sati. Postavljen je laminat u 5 prostorija, pločice u kuhinji i toaletu, zidovi su osvježeni bojom te je izrađena kutna garnitura. Osim izrade kutne garniture, krojene su i šivane navlake za spužve za sjedenje te su izrađeni i jastuci, a sve od prikupljenog doniranog materijala od strane lokalnih stanovnika.

Na području grada Labina održana je akcija "EkoLa Prtlog". "EkoLa Prtlog" zajednička je građanska akcija zainteresiranih dionika civilnog i javnog sektora  na području Grada Labina s ciljem čišćenja podmorja i priobalja na području značajnog krajobraza (od Uvale Prtlog do Šeničine) od ilegalno odbačenog otpada. Akcijom je prikupljeno 780 kg otpada od toga.