1. Novosti iz civilnog društva
  2. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske održava radionicu 14. lipnja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske održava radionicu 14. lipnja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 14. lipnja 2019. godine u Državnoj školi za javnu upravu održava radionicu "Modeli suradnje javne uprave i civilnoga društva u pripremi, provedbi, praćenju i vrednovanju javnih politika".

Radi se o  jednodnevnoj radionici u trajanju od 8 trening sati. Radionica je prije svega namijenjena službenicima koji u svakodnevnom radu surađuju s udrugama i ostalim organizacijama civilnoga društva te službenicima koji rade na pripremi i provedbi strateških dokumenata i pripremi propisa, a potom i djelatnicima ureda državne uprave u županijama koji rade na poslovima registracije udruga te primjeni drugih propisa koji reguliraju djelovanje udruga i ostalih organizacija civilnoga društva. Radionica je također namijenjena i državnim službenicima koji rade na izradi i praćenju provedbe strateško-planskih dokumenata koji žele biti educirani o javnim politikama, procesu kreiranja i praćenja provedbe strateško-planskih dokumenta te komuniciranju rezultata praćenja provedbe.

Svrha radionice je upoznavanje polaznika s međunarodnim i domaćim standardima i modelima suradnje javne uprave i civilnoga društva u pripremi, provedbi, praćenju i vrednovanju javnih politika, dobiti teorijski uvod u javne politike, prikazati glavne komponente u procesu kreiranja i praćenja provedbe strateško-planskih dokumenta te komunikacijske tehnike praćenja provedbe prema javnosti, ključnim dionicima i medijima. Polaznici će osvijestiti mogućnosti i izazove suradnje s organizacijama civilnoga društva na svim razinama javne uprave.

Prijave na radionicu zaprimaju se registriranjem, odnosno prijavom u sustav Državne škole za javnu upravu.

 

Povratak na prethodnu stranicu