2. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske održava radionicu 14. lipnja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske održava radionicu 14. lipnja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 14. lipnja 2019. godine u Državnoj školi za javnu upravu održava radionicu "Modeli suradnje javne uprave i civilnoga društva u pripremi, provedbi, praćenju i vrednovanju javnih politika".

Radi se o  jednodnevnoj radionici u trajanju od 8 trening sati. Radionica je prije svega namijenjena službenicima koji u svakodnevnom radu surađuju s udrugama i ostalim organizacijama civilnoga društva te službenicima koji rade na pripremi i provedbi strateških dokumenata i pripremi propisa, a potom i djelatnicima ureda državne uprave u županijama koji rade na poslovima registracije udruga te primjeni drugih propisa koji reguliraju djelovanje udruga i ostalih organizacija civilnoga društva. Radionica je također namijenjena i državnim službenicima koji rade na izradi i praćenju provedbe strateško-planskih dokumenata koji žele biti educirani o javnim politikama, procesu kreiranja i praćenja provedbe strateško-planskih dokumenta te komuniciranju rezultata praćenja provedbe.

Svrha radionice je upoznavanje polaznika s međunarodnim i domaćim standardima i modelima suradnje javne uprave i civilnoga društva u pripremi, provedbi, praćenju i vrednovanju javnih politika, dobiti teorijski uvod u javne politike, prikazati glavne komponente u procesu kreiranja i praćenja provedbe strateško-planskih dokumenta te komunikacijske tehnike praćenja provedbe prema javnosti, ključnim dionicima i medijima. Polaznici će osvijestiti mogućnosti i izazove suradnje s organizacijama civilnoga društva na svim razinama javne uprave.

Prijave na radionicu zaprimaju se registriranjem, odnosno prijavom u sustav Državne škole za javnu upravu.