1. Novosti iz udruga
  2. Udruga Roda predstavila novu mobilnu aplikaciju za trudnice i knjigu Trudna

Udruga Roda predstavila novu mobilnu aplikaciju za trudnice i knjigu Trudna

Udruga Roda je na konferenciji prePOROD službeno predstavila novu mobilnu aplikaciju za trudnice, Expecting, vodič kroz trudnoću, porod i roditeljstvo koju je razvila s partnerima iz Češke i Slovenije u okviru Erasmus+ projekta. Expecting je proizvod suradnje vodećih udruga za roditelje iz Hrvatske, Slovenije i Češke koje su za potrebe izrade aplikacije spojile znanja samostalnih primalja, psihologinja, doula, savjetnica za nošenje djece i savjetnica za autosjedalice. Aplikacija nije komercijalna, potpuno je besplatna i dostupna je na hrvatskom, engleskom, češkom i slovenskom jeziku. Osim mobilne aplikacije, u okviru Erasmus+ projekta 3P+ Obrazovanje odraslih za pozitivnu trudnoću, porod i babinje, Roda i partnerske udruge razvile su i edukaciju za voditeljice trudničkih tečajeva koje je do sada pohađalo 40 žena iz Hrvatske i Slovenije. Treći ishod projekta je knjiga o trudnoći, porodu i babinju koja će biti prevedena na hrvatski, slovenski i češki jezik i distribuirana knjižnicama diljem Hrvatske i u zemljama udruga partnerica. Europska komisija financirala je izradu aplikacije kroz Erasmus+ program, a Grad Zagreb - Ured za zdravstvo, sufinancirao je dio troškova za razvoj aplikacije i pripreme knjige na hrvatskom jeziku.

Više informacija o aplikaciji potražite na Expectingapp.eu.

Trudna - tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci je knjiga o trudnoći, porodu i babinju udruge Roda. Na izradi knjige sudjelovala je široka skupina stručnjakinja, koje su i same imale različita iskustva u svojim putovima do majčinstva. Knjiga je dostupna u tiskanom obliku (isključivo u knjižnicama), kao elektronička knjiga te kao zvučna knjiga. Knjiga je u potpunosti financirana javnim sredstvima pa zato je i za čitateljice potpuno besplatna. Ako vam se knjiga toliko sviđala da se želite “odužiti” Rodi, ovdje imate upute kako uplatiti donaciju preko računa ili PayPal-om. U opis uplate upišite “Porodi”.