1. Novosti iz udruga
  2. U petak “Akcija Rojc” u Rojcu

U petak “Akcija Rojc” u Rojcu

U petak, 29. studenog 2019. u Društvenom centru Rojc održava se tradicionalna manifestacija „Akcija Rojc“. U ovogodišnjoj zimskoj ediciji Akcije Rojc stanovnici Rojca  probudit će „ulice“ Društvenog centra – njegove hodnike i pretvoriti ih u šaroliki trg  kreativnosti.

Rojčani pozivaju građane da im se pridruže u prostorima udruga i u hodnicima Rojca.

Jednom godišnje „Akcija Rojc“, zajednička manifestacija svih udruga u Društvenom centru Rojc, pruža jedinstvenu priliku udrugama da si daju međusobnu podršku i pokažu tko su i što rade. Ovom akcijom, uz raznovrstan i zabavan program, udruge iz Rojca zbližavaju zajednicu, potiču dijalog i međusobnu povezanost te naglašavaju teme koje nas se kolektivno tiču. Cilj je da posjetitelji ove manifestacije nakon dana provedenog u Rojcu odu kućama obogaćeni znanjem, iskustvom i razumijevanjem za važnost Rojca kao jedinstvenog prostora dijeljenja, kreativnosti i stvaranja.

Akcija Rojc organizirana je u sklopu Otvorene platforme Rojc i projekta GRAD(imo) ROJC kojeg provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu sa Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin, Metamedij i Zelena Istra sa svrhom unapređenja modela upravljanja u DC Rojc. Projektom GRAD(imo) ROJC provode se aktivnosti kojima se osnažuju kapaciteti OCD-a Rojca i Grada Pule za učinkovitije upravljanje Centrom, senzibilizira se javnost za vrijednosti sudioničkog upravljanja, kreira se Plan sudioničkog upravljanja DC Rojc, a kulturnim programima uključuju se građani u izgradnju zajednice Rojc.

Projekt GRAD(imo) ROJC sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 2.372,125,89 kuna/ 2.016,307,01 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.