1. Novosti iz udruga
  2. Tribina „Društveni razvoj u 21. stoljeću“ u ponedjeljak u Rojcu

Tribina „Društveni razvoj u 21. stoljeću“ u ponedjeljak u Rojcu

Savez udruga Rojc u ponedjeljak 16.12.2019. u 19 sati u Dnevnom boravku DC Rojc organizira Tribinu „Društveni razvoj u 21. stoljeću“.

Cilj tribine je donijeti u javni prostor i problematizirati pitanja kao što su: koji sve elementi doprinose razvoju nekog društva, koliko je važna međusektorska suradnja, kako međusobno povjerenje ljudi doprinosi bržem i efikasnijem ekonomskom razvoju, što je to društveno odgovorno poslovanje i koliko ga se u praksi pridržavamo, što predstavlja društveno poduzetništvo, a što društvene inovacije, koja je uloga obrazovanja u cijeloj priči. Na tribini sudjeluju: doc.dr.sc. Sabina Lacmanović (Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković), izv.prof.dr.sc. Kristina Afrić Rakitovac (Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković) te Helga Može, Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, a tribinu moderira Vedran Stanić.

Tribina se organizira u sklopu projekta „NECA“ (Networked-Educate-Connect-Awake) koji provodi Savez udruga Rojca u 2019. godini. Cilj projekta je osvijestiti i educirati društvo o važnosti stvaranja međusobnog povjerenja i suradnje za efikasniji i kvalitetniji napredak zajednice, kako one lokalne tako i šire. Tribina je omogućena financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Povratak na prethodnu stranicu