1. Novosti iz udruga
  2. Traže se volonteri/ke žive knjige

Traže se volonteri/ke žive knjige

U sklopu projekta Živa knjižnica – Ne sudi knjige po koricama, koji financijski podržavaju Primorsko-goranska županija i Grad Opatija, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz Rijeke organizirat će žive knjižnice za učenike i učenice srednjih škola te za javnost na području PGŽ u 2018 godini.

Živa knjižnica djeluje kao i svaka druga knjižnica: jedina razlika je što su knjige ljudi, koji ne samo da informiraju i pričaju priču, već mogu i odgovarati na pitanja te ih postavljati. Na taj način otvara se neposredni, otvoreni i prijateljski dijalog između čitatelja/ica i živih knjiga te se na inovativni način utječe na dotadašnje stavove, smanjuju se negativne tenzije i jača empatija prema drugima i drugačijima. 

S tim u vezi, Udruga PaRiter ovim putem poziva zainteresirane pripadnike/ce manjinskih skupina da svojim sudjelovanjem doprinesu ovom događanju te kroz dijalog i upoznavanje s čitateljima potaknu razbijanje stereotipa, međusobno prihvaćanje i uvažavanje, kao i bolje razumijevanje. 

Prije živih knjižnica, knjige volonteri će sudjelovati na jednodnevnom treningu u Rijeci.

Više informacija možete saznati na internetskoj stranici Udruge PaRiter

Povratak na prethodnu stranicu