1. Novosti iz udruga
  2. SuRojc poziva zainteresirane na predlaganje programa za Dnevni boravak i dvorište Rojca za 2020.

Savez udruga Rojca poziva pojedince, udruge i umjetničke organizacije da predlože programe za Dnevni boravak i dvorište Rojca za sljedeću godinu.

Dnevni boravak je multifunkcionalan prostor od 264 kvadrata koji pruža mogućnost prezentacije programa iz različitih sektora civilnog djelovanja. Samo lani ugostio je 154 razna programa koje je kreiralo 49 organizacija.

Prijedlozi programa (scenske izvedbe, projekcije, radionice, tribine, predavanja, izložbe, medijski projekti...) mogu biti ideje koje treba razraditi ili već osmišljeni projekti.

Treba dostaviti ime organizacije/pojedinca, opis programa, plan/scenarij događanja, kratke bilješke o sudionicima izvedbe, tehničke potrebe i prijedlog termina. Prijave razmatra Programski savjet Dnevnog boravka. Izabranim programima osigurava se sva tehnička i medijska podrška, moguće i financijska.

Dnevni boravak koristi se za aktivnosti koje promiču vrijednosti civilnog društva, a korisnici mogu biti udruge, civilne inicijative te samostalni umjetnici. Ne koristi za vjerske i političke te sadržaje vezane uz nadriliječništvo i izlaganje životinja. Aktivnosti zatvorenog tipa mogu "dobiti" samo dio prostora.

Poziv je otvoren do kraja godine, a prijedloge treba slati na mail programi.surojc@gmail.com.