1. Novosti iz udruga
  2. SOS Rijeka poziva na izložbu likovnih radova “Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima”

POZIV NA SVEČANO OTVORENJE
Izložbe likovnih radova starijih osoba
Galerija Juraj Klović
10. travnja 2017. u 10 sati
Verdijeva 19b, Rijeka

U sklopu projekta „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ 10. travnja 2017. u 10 sati svečano će biti otvorena izložba likovnih radova starijih osoba, nastalih na radionicama u domovima za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, „Volosko“ Opatija i „Mali Kartec“ Krk. Izložba će biti otvorena kratkim predstavljanjem projekta i dosadašnjih rezultata, te zahvalom sudionicima i volonterima, nakon čega se planira druženje uz osvježenje.

U sklopu izložbe bit će premijerno prikazan i promotivni video u kojem sudjeluju osobe starije životne dobi, a koji za cilj ima osvještavanje javnosti o problemu nasilja nad starijima.

Izložba će biti otvorena 10. travnja od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati i 11. travnja od 10 do 13 sati.

Projekt „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ usmjeren je prevenciji nasilja i zaštiti osoba starije životne dobi te njihovom aktivnijem uključivanju u zajednicu. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u partnerstvu s Centrom tehničke kulture Rijeka, Centrom za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje, Centrom za socijalnu skrb Rijeka, Domom za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, Domom za starije osobe „Volosko“ Opatija i u suradnji s Domom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk.

Više informacija o projektu moguće je pronaći na službenim mrežnim stranicama Udruge: http://sos-rijeka.org/nada-i-miranda-vam-predstavljaju/

Za sve dodatne informacije, udruga stoji na raspolaganju. Kontaktirati ih možete na: Tina Kovačić, predsjednica Koordinacijskog tima: 091 211 888 2