1. Novosti iz udruga
  2. SO DO centar Istra i Zagreb ponovo zajedno

SO DO centar Istra i Zagreb ponovo zajedno

SO DO centri Istra i Zagreb ponovo su se ujedinili. Nakon jučerašnjeg nastupa u Novigradu, danas 29.8. slijedi zajednički nastup u Umagu na Trgu slobode s početkom u 21:00h. Pedesetero djece različite dobi, ali svi s istom ljubavlju prema glazbi priuštit će građanima Umaga te njihovim gostima jedno lijepo glazbeno putovanje.

SO DO centar Istra započeo je svoj rad prije godinu i pol dana kao projekt prepoznat i financiran od Europske unije pod nazivom „El Sistema u Istri“. Pod vodstvom mladog dirigenta Petra Matoševića orkestar danas okuplja djecu iz više istarskih gradova i omogućuje im rast i razvoj kroz glazbu te jedinstveno iskustvo orkestralnog muziciranja.

Ovoga puta palicu uzima zagrebački dirigent Ante Sladoljev koji Vas zajedno sa svim članovima orkestra poziva na malo glazbeno putovanje. Repertoar se sastoji većinom od poznatih djela klasične glazbe čije će prepoznatljive melodije, energija i efektna orkestracija biti zanimljive kako ljubiteljima klasične glazbe tako i široj publici. SO DO – El Sistema Hrvatska Vas poziva da dođete na koncert i uživate u glazbi.