2. +RESILIENT – partnerski sastanak u Barceloni

+RESILIENT – partnerski sastanak u Barceloni

Partnerske organizacije projekta +RESILIENT - Otvoreni resursi Mediterana za društvene inovacije i društvenog odgovornog poduzetništva, okupili su se 3. i 4. travnja 2019. u Barceloni na polugodišnjem transnacionalnom sastanku radi dogovaranja daljnjih smjernica u provedbi.

Nakon proteklog implementacijskog perioda tijekom kojeg su predstavnici partnera i dionika u provedbi projekta +RESILIENT i na europskim primjerima dobre prakse imali prilike vidjeti različite socijalne inovacije, sada predstoji faza testiranja unutar koje će partneri na lokalnim razinama temeljem ispitivanja potreba, a u suradnji s ključnim akterima iz civilnog, javnog i privatnog sektora pristupiti jedinstvenim pilot akcijama u svim partnerskim zemljama.

Projekt +RESILIENT je projekt koji okuplja 4-helix partnerstva u 8 zemalja Mediterana kako bi kroz inovacije povećali konkurentnost društveno odgovornih malih i srednjih poduzeća i doprinijeli stvaranju novih radnih mjesta posebno u tvrtkama koje djeluju u društvenoj ekonomiji. Cilj mu je potaknuti proces promjene javnih politika na regionalnoj razini u područjima provedbe projekta što će rezultirati uključivanjem uspješnih elemenata u novu kohezijsku politiku (EU2020 +).

Projekt u Hrvatskoj provode zajedno Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva i Istarska županija.