2. Razrada ideje društvenog programa u Praputnjaku

Razrada ideje društvenog programa u Praputnjaku

Sudionica Akademije, Ivona Miloš, je uz udrugu Praputnjak-kulturni krajolik, predstavnike ustanova i građane koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice, predstavila svoju ideju društvenog programa u Praputnjaku.

Ideja je okupiti što više zainteresiranih za završetak uređenja staze duge 2km iznad Bakarskog zaljeva. Aktivni sudionici radionice pomogli su u kreiranju ideje dajući razne prijedloge počevši od samog naziva staze, načina obilježavanja staze, postavljanja info tabela do mogućnosti održavanja radionica o suhozidnoj gradnji na samoj stazi. Umijeće suhozidne gradnje upisano je na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Ovim se umijećem čovjek na jadransko-dinarskom području Hrvatske služi od prapovijesti do danas. Šetnjom po uređenoj stazi svi će imati prilike vidjeti postojeću  tradicijsku strukturu suhozida.

Kao prvi korak dogovorena je izrada letaka kojima bi se privuklo što više volontera za uključenje u uređenje staze u Praputnjaku.

Početak realizacije predviđen je nakon ljetnih vrućina, za rujan.

"Ova radionica provodi se u sklopu Programa Aktivni u zajednici koji se provodi uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva"