2. Raspisan Poziv za prijavu projekata usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je Poziv za prijavu projekata i programa udruga usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece za 2019. godinu. Ukupno planirana vrijednost Poziva je 6.316.000,00 kuna

Ukupno planirana vrijednost po prioritetnim područjima i aktivnostima:

Za prioritetno područje 1. Promicanje i zaštita prava djece ukupna planirana vrijednost iznosi 500.000,00 kuna, dok je najmanji iznos koji će se dodijeliti putem Poziva 20.000,00, a najveći 50.000,00 kuna. Odobreni iznos isplatit će se jednokrratno.

Za prioritetno područje 2. Podrška obitelji ukupna planirana vrijednost iznosi 3.316.000,00 kuna, dok je najmanji iznos koji će se dodijeliti putem Poziva 20.0000,00 kuna, a najveći 100.000,00 kuna. Odobreni iznosi isplatiti će se za iznose do 50.000,00 kuna jednokratno, a za iznose od 50.001,00 kuna do 100.000,00 kuna u dvije rate u skladu s uvjetima navedenim u Ugovoru o dodjeli financijskih sredstava.

Za prioritetno područje 3. Podrška posvojiteljima i razvoj udomiteljstva ukupno planirana vrijednost iznosi 2.500.000,00 kuna, dok najmanji iznos koji će se dodijeliti putem Poziva iznosi 150.000,00, a najveći iznos koji će se dodijeliti putem Poziva iznosi 250.000,00 kuna.

Udruga prijavitelj može istovremeno prijaviti najviše tri prijave na ovaj Poziv, odnosno istovremeno prijaviti najviše jednu prijavu po prioritetnom području, a financisku potporu ostvariti samo za jednu prijavu.

Prijava na Poziv moguća je putem sustava www.financijskepodrske.hr

Rok za prijavu je 16. listopada 2019. godine.