2. Rapisani natječaji “Mali projekti za bolje sutra” i “Razvoj društva”

Rapisani natječaji “Mali projekti za bolje sutra” i “Razvoj društva”

Zaklada je 15. prosinca 2014. raspisala natječaje "Razvoj društva" i "Mali projekti za bolje sutra". Natječaji će biti otvoreni do 15. siječnja 2015., a namijenjeni su organizacijama civilnog društva iz Istarske županije. Natječaj "Mali projekti za bolje sutra" raspisuje se za udruge, ustanove i mjesne odbore sa sjedištem u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan i Medulin. (max.iznos fin. potpore je 10 000 kn). Ovim natječajem se nastoji potaknuti građane na uključivanje u rješavanje problema koje su prepoznali u svojoj lokalnoj zajednici. Natječajna dokumenatcija dostupna je ovdje. Natječaj "Razvoj društva" raspisuje se za udruge iz Istarske županije za dva prioritetna područja: P.1. Edukacije za organizacije civilnog društva „Razvijamo se“ (5 × max. 10 000 kn) P.2.    Projekti spajanja generacija „Pružam ti ruku“. (5 × max. 30 000 kn) Natječajem „Razvoj društva“ se kroz podršku organizacijama civilnog društva te umrežavanjem udruga djece/mladih i starijih osoba/osoba treće životne dobi nastoji potaknuti razvoj društva te povećati kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Natječajna dokumenatcija dostupna je ovdje.