1. Novosti iz Zaklade
  2. Radionica razrade ideje u Petrinji

Radionica razrade ideje u Petrinji

Mladi entuzijasti grada Petrinje ujedno i sudionici Akademije, okupili su tim kreativnih ljudi koji će im pomoći u razradi njihovih društvenih programa na području Sisačko - moslavačke županije.

Jedan društveni program provest će se u Petrinji, a drugi u općini Gvozd. Ideja je okupiti mlade i sve koji se tako osjećaju te na zid koji se nalazi u centru grada napraviti mozaik s porukom. U isto vrijeme to isto će raditi mladi okupljeni u Gvozdu na zidu u centru općine.

Osim što će se urediti javne površine koje se nalaze na metama maloljetničke delikvencije, upravo bi ovi društveni programi mogli mlade povezati i s "davanjem vlasništva" tih dijelova, te na taj način proširi svijest o zajedništvu. Naglasak se stavlja i na lončarsku tradiciju grada pa je ideja mozaik izraditi  od gline. Modeliranjem, ukrašavanjem i pečenjem gline, Petrinju i Gvozd će krasiti zidovi obloženi mozaikom od gline.

Radionici u Petrinji priključili su se predstavnici i volonteri udruge Suncokret, Centar za razvoj zajednice, predstavnici udruge Grak, predstavnica  Zaklade Reach for change, Izvršna direktorica UOSISMŽ te zaintresirani građani koji su svojim kreativnim idejama doprinijeli razradi društvenih programa.

"Ova radionica provodi se u sklopu Programa Aktivni u zajednici koji se provodi uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva"

Povratak na prethodnu stranicu