1. Novosti iz udruga
  2. Promocija slovarice: Kad se miće ruke slože

Promocija slovarice: Kad se miće ruke slože

U Multimedijalnom centru na medulinskoj placi (ul. Centar 58) u petak, 8. 2. 2019. u 18 sati održati će se promocija medulinske slikovnice - slovarice Kad se miće ruke slože autorice Maje Čerljenko.

Slikovnica je rezultat suradnje udruga MedulinArt, Udruge gluhih i nagluhih istarske županije i dva druga razreda osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu čiji su učenici izradili ilustracije pod vodstvom umjetnice Vjekoslave Sošić iz UGNIŽ-a i članova likovne sekcije MedulinArt.

Slikovnica je zamišljena kao pomoć u učenju ne samo slova već i dvoručne abecede znakovnog jezika uz fotografije koje je izradila fotografkinja Ana Lorencin Buljan koje su ključni dio kroz cijelu slikovnicu. Na promociji sudjeluju autorica, Ivana Demarin - predsjednica udruge MedulinArt, Svetlana Cukerić - predsjednica UGNIŽ-a, Marijeta Matijaš - lektorica i savjetnica, učiteljice i učenici dva druga razreda OŠ u Medulinu te folklorna skupina i zbor iste škole. Općina Medulin, koja je i nakladnik same slovarice, prepoznala je veliku važnost gradnje ovog mosta između gluhih i čujućih financirajući cijeli projekt.

Više informacija možete dobiti na web stranici Općine Medulin