1. Novosti iz udruga
  2. Projekt “Bravo za zdravo” Mjesnog odbora Šišan

Projekt “Bravo za zdravo” Mjesnog odbora Šišan

U sklopu porjekta "Bravo za zdravo" Mjesni odbor Šišan provodi niz aktivnosti u cilju edukacije djece i mladih o zdravoj prehrani i važnosti prevencije pretilosti te promocije zdravih stilova života i održivog razvoja u zajednici. Tim je povodom u utorak, 17. listopada Mjesni odbor Šišan održao radionicu zdravog kuhanja za djecu na Svetici/Santa Madonni gdje se okupilo 60-tak mališana predškolskog i školskog uzrasta s područja Općine Ližnjan. Radionca je započela prigodnim lutkarskim igrokazom u izvedbi od strane članova Udruge "Procvat zdravlja". Cilj radionica zdravog kuhanja je da djeca na zabavan način uče o važnosti pravilne prehrane te o zdravim namirnicama od kojih sami pripremaju fina i zanimljiva jela koja potom dekoriraju, serviraju i zajedno degustiraju.

Osim radionice zdravog kuhanja, u rujnu je održano i predavanje na temu "Važnost tjelesne aktivnosti kod djece" s vodstvom fizioterapeuta Sanela Hrvatina, te biciklijada pod nazivom "Biciklijada za dječje vrtiće". Polazak se održao ispred DV Bubamara Šišan gdje se okupilo oko 40-tak djece predškolskog uzrasta sa svojim biciklama u pratnji 6 odgajateljica. Osim biciklijade kojom je obilježen Europski tjedan mobilnosti, održano je i kratko predavanje o ponašanju u prometu s biciklom, te je postavljen mini poligon za najmlađe bicikliste s vodstvom predstavnika HAK-a. Nakon poligona djeca su oprskrbljena vodom i voćem, te su imala slobodno vrijeme za vožnju biciklom po kompleksu Svetica nakon čega je uslijedilo skupljanje i povratak.

Projekt „Bravo za Zdravo“ provodi se uz financijsku podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina te u mjesecu listopadu nastavlja sa radionicama zdravog kuhanja i organizacijom zajedničkog hodanja.