1. Novosti iz udruga
  2. Program neformalne edukacije za koordinatore volontera „Upravljanje radom volontera“

Volonterski centar Istra organizira Edukaciju za osobe koje osmišljavaju, koordiniraju i prate rad volontera u različitim organizacijama koje u svoje aktivnosti uključuju volontere u nastojanju da podignu kvalitetu usluga korisnicima ili doprinesu općoj dobrobiti zajednice.
U edukaciju se mogu uključiti osobe koje žele unaprijediti svoj rad s volonterima, kao i osobe koje još nemaju iskustva u radu s volonterima, a u skorijoj će budućnosti postati koordinatori volontera u svojoj organizaciji. Za najveću učinkovitost edukacije poželjna je zainteresiranost polaznika za rad s volonterima, kao i odlično poznavanje djelovanja organizacije u kojoj radi (ili će raditi) s volonterima.

Program edukacije organiziran je u dva modula, svaki u trajanju od dva dana. Metode koje se koriste zahtijevaju od polaznika visoki stupanj aktivnosti, a uključuju interakcijske vježbe, diskusije, rad u malim grupama i kraća izlaganja, zbog čega je broj polaznika u jednoj grupi ograničen na 16 osoba.

Između modula polaznici samostalno obavljaju određene zadatke vezane uz sadržaje edukacije (2-3 sata samostalnog rada). Svaki polaznik dobit će popis korisne literature i materijale korištene na edukaciji koji mogu biti korisni u kasnijem samostalnom radu s volonterima. Polaznicima se preporučuje da budu prisutni na oba modula odnosno cijelo vrijeme trajanja edukacije.

Voditeljica edukacije je Danijela Ustić (Volonterski centar Istra), socijalna pedagoginja s 15 godina iskustva rada s volonterima u različitim organizacijama.

Prijaviti se možete slanjem prijavnice na nikola@vci.hr.