2. Program „Aktivni u zajednici“ predstavljen u Delnicama i Ogulinu

Program „Aktivni u zajednici“ predstavljen u Delnicama i Ogulinu

Zaklada je prošlog tjedna predstavila program "Aktivni u zajednici" i u Oguliu i Delnicama. Predstavljanje se održalo 18. travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Grada Ogulina te 19. travnja 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Delnica.

Nakon uvodnog predstavljanja i upoznavanja sudionika s vrijednostima društvenog kapitala, predstavnicima udruga i ustanova te ostalim građanima predstavljeni su konkretni koraci u provedbi programa „Aktivni u zajednici“. Kako bi prikupili ideje i potrebe u određenoj lokalnoj zajednici, Zaklada je izradila obrazac za prijavu ideje i pozvala građane da se uključe u predlaganje konkretnih potreba. Svoje ideje građani Grada Ogulina te Delnica mogu prijaviti do dana 12. svibanj 2018. godine.

Ideje koje građani mogu prijaviti moraju biti realne i konkretne te ostvarive u vremenskom okviru od 6 mjeseci, odnosno konkretni rezultati moraju biti vidljivi do 31.12.2018. godine. Nakon prikupljanja ideja, građani koji su svoje ideje prijavili, imat će priliku iste i predstaviti svojim sugrađanima i „pridobiti ih“ da glasaju upravo za njihovu ideju. Idući korak je realizacije odabrane ideje i ostvarenje konkretnih rezultata od kojih će korist imati cjelokupna lokalna zajednica. Proces je to koji će pod mentorstvom Zaklade provoditi skupina građana u Vašem Gradu, a koja se želi uključiti u provedbu i realizaciju odabrane ideje.

Obrazac za prijavu potrebe za Grad Delnice i Ogulin te ostale Gradove i Općine prijavljene na program "Aktivni u zajednici" možete pronaći ovdje.