1. Novosti iz udruga
  2. „Prirodna baština u funkciji turističkog razvoja na Buzeštini“

„Prirodna baština u funkciji turističkog razvoja na Buzeštini“

U četvrtak, 20. rujna, u 19 sati, u buzetskom će Narodnom domu (vijećnica) mag. geo. Andrea Deklić održati predavanje "Prirodna baština u funkciji turističkog razvoja na Buzeštini" kroz koje će se stanovnici Buzeta i Buzeštine moći bolje i stručnije upoznati s kulturno - prirodnim krajolikom u kojem žive te otkriti neke nove aspekte naturalističkog potencijala u svrhu dodatnog razvoja edukacijskog i rekreativnog turizma.
Bogat kulturno – prirodni krajolik i pojave na Buzeštini mogu pružati mogućnost daljnjeg, održivog razvoja aktivnosti specifičnih za ovakvo područje. Naglasak će biti na područje kaštela Petrapilosa, budući da je cilj ukazati na potrebu boljeg upoznavanja vlastitog zavičaja, te promicanja i očuvanja kako materijalne, tako i nematerijalne zavičajne baštine Buzeštine.
Obnova kaštela Petrapilosa trenutno je u tijeku kroz projekt KulTERRA, a stavljanje u funkciju predviđeno je u 2019. godini.

Predavanje se održava u organizaciji POU-a „Augustin Vivoda“, a omogućeno je sredstvima Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istre.