1. Novosti iz udruga
  2. Edukacijski ciklus radionica “Kultura, sudioništvo i socijalna integracija”

Edukacijski ciklus radionica “Kultura, sudioništvo i socijalna integracija”

Udruga Metamedij poziva Vas na trodnevni edukacijski ciklus „Kultura, sudioništvo i socijalna integracija - do boljeg zadovoljenja kulturnih potreba” koji ima za cilj ojačati kapacitete kulturnih radnika u polju razvoja kulturno-umjetničkih projekata temeljenih na uključivanju zajednice s naglaskom na integraciji skupina s manje mogućnosti. Radionice se sastoje od tri dijela, od kojih je prvi posvećen uključivanju osoba s manje mogućnosti kroz kulturne i umjetničke aktivnosti, drugi aktivnom uključenju građana u procese stvaranja kulturnih sadržaja, a treći mogućnostima financiranja programskih aktivnosti na nacionalnoj i EU razini.

Program će se odvijati u tri istarska grada - Puli, Rovinju i Poreču - pa je ovo izvanredna prilika za stjecanje novih spoznaja i izmicanje iz radne svakodnevice, u koju ćete se vratiti s novim idejama i osvježenim radnim elanom. Također, prilika je to za umrežavanje s kolegama i kolegicama iz javnih ustanova i udruga iz različitih područja.

Na radionicu se mogu prijaviti članovi i zaposlenici udruga i umjetničkih organizacija, zaposlenici javnih ustanova u kulturi kojima je osnivač jedinica lokalne ili područne samouprave te zaposlenici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkovitost ljudskih petencijala iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta MI plus.

Program s linkom na prijavnicu i prezentacijom uvodničara, panelista i samoga projekta možete pronaći ovdje.

Prijave su otvorene do 24. svibnja 2019. godine.