1. Novosti iz Zaklade
  2. Preporuka davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora u vezi s pojavom koronavirusa COVID-19

Preporuka davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora u vezi s pojavom koronavirusa COVID-19

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske izdaje preporuku davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora da pošalju informaciju korisnicima kako će uvažavati kašnjenja, prilagodbu i odgodu planiranih projektnih aktivnosti, uzimajući u obzir specifičnosti ugovorenih projekata (iztravan rad s ranjivim skupinama, organiziranje javnih događanja na kojima se okuplja velik broj ljudi, odlazak na studijske posjete i sl. )

Ured za udrueg savjetuje davateljima financijskih sredtsava da informiraju korisnike kako je potrebno procijeniti situaciju na temelju informacija nadležnih nacionalnih tijela (relevantnih ministarstava, kriznih stožera u županijama i gradovima, i sl. ) te odgoditi i prilagoditi aktivnosti i događanj, uz razmatranje mogućnosti održavanja pojedinih aktivnosti i sastanaka online.

Ukoliko korisnici moraju otkazati neko događanje ili putovanje iz gore navedenih razloga, svakako je potrebno pokušati refundirati plaćene troškove (npr. smještaja, prijevoza i sl.), a u slučaju da takvi troškovi ne budu refundirani, davatelji financijskih sredstava takve situacije trebaju analizirati po principu "slučaj po slučaj" pri pregledu izvještaja te pokušati primijeniti uvjete ugovora koji se odnose na višu silu gdje god je to moguće pri odobravanju tako nastalih troškova.

Preporuku možete pogledati ovdje.

Povratak na prethodnu stranicu