2. Predstavljen Vodič za djecu i mlade Grada Pule sa 148 pulskih udruga

Predstavljen Vodič za djecu i mlade Grada Pule sa 148 pulskih udruga

Povodom Međunarodnog dana obitelji javnosti je predstavljen prvi dvojezični Vodič za djecu i mlade Grada Pule koji je nastao u suradnji Grada Pule, Vijeća za komunalnu prevenciju i Dječjeg Gradskog vijeća Grada Pule. Na predstavljanju vodiča kroz slobodno vrijeme, uz gradonačelnika Grada Pule Borisa Miletića, nazočili su i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, dječja gradonačelnica Lana Peršić u pratnji članova Dječjeg gradskog vijeća te pročelnice za društvene i kulturu Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović i Jasmina Nina Kamber.

Riječ je o prvom Vodiču takvog tipa koji na jednom mjestu objedinjuje 148 pulskih udruga i ustanova koje nude kvalitetne aktivnosti i programe namijenjene upravo djeci i mladima te je Grad Pula izradom ovog vodiča još jednom potvrdio status Grada prijatelja djece. Knjižica je kreirana u suradnji s Dječjim gradskim vijećem.

Spomenuti vodič nastao je na inicijativu Dječjeg Gradskog vijeća u čije je ime dječja gradonačelnica kazala kako im je cilj bio izraditi knjižicu koja će sadržavati popis svih izvanškolskih aktivnosti i sadržaja koje Pula nudi mladima.

Vodič sadrži sve važne informacije o udrugama i ustanovama koje su na jedan jasan i sažet način strukturirane po vrsti aktivnosti i programa koje nude. Informacije su pregledno podijeljene u deset kategorija i to abecednim redom: foto, film, radio i likovna umjetnost; glazba; gluma; knjiga; ples; sport; volontiranje; zdravstvo i socijalna skrb; znanost i tehnička kultura; razno. Vodič za djecu i mlade Grada Pule bit će dostupan u digitalnom i tiskanom formatu te distribuiran po svim javnim ustanovama i objektima u kojima djeca borave.

E-verziju vodiča možete preuzeti OVDJE!