2. Predstavljeni rezultati projekta D’BASKET

Predstavljeni rezultati projekta D’BASKET

Danas se u Komunalnoj palači održala press konferencija na kojoj su predstavljani rezultati međunarodnog projekta D'basket, a koji Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva provodi u suradnji s Gradom Pula i Osnovnom školom Veli Vrh.

Projekt D'BASKET uključuje 10 partnera iz Francuske, Italije, Hrvatske i Slovenije, koji su udružili snage kako bi kroz razmjenu dobre i inovativne prakse i zajednički razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda jačali vještine učenika i učitelja u cilju poboljšanja kompetencija nastavnika za rad s raznovrsnim grupama učenika ponajviše onih sa slabijim uspjehom i rizikom od isključenja u ranoj fazi obrazovanja.

Konferenciji za medije prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva Helga Može Glavan, zamjenica gradonačelnika Grada San Dona' di Piave,Silvia Lasfanti i predstavnica partnerske organizacije iz Italije Associazione 2050, Sandra Rainero.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović rekla je kako je riječ o projektu koji se, kroz razne obrazovne modalitete, bavi jačanjem kompetencija učenika i učitelja te je dodala kako pritom pohvaljuje vrijedan trud i rad nastavnika OŠ Veli Vrh , jer je krajnji cilj ipak da se djeci omogući da na jedan drugačiji, zanimljiviji i njima bliski način usvoje potreba znanja, kazala je Krizmanić Marjanović.

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Može Glavan dotakla se partnerstva na projektu te je naglasila kako je fokus projekta na razvoju obrazovnih metoda kroz suradnju škola i nevladinih organizacija aktivnih u području obrazovanja. Najavila je predstavljanje priručnika za siječanj 2019. godine naglašavajući kako se radi o priručniku koji je zapravo skup "alata" i metoda ponuđenih kako bi postali “nastavni alati” a koji mogu pomoći u postizanju boljih ishoda učenja kroz prepoznavanje i razvoj osobnih, društvenih i poduzetničkih vještina.

Nakon press konferencije partneri na projektu sudjeluju na zadnjem međunarodnom partnerskom sastanku koji traje danas i sutra, a na kojem se prolazi sve učinjeno do sada s posebnim naglaskom na priručnik koji je u izradi a sadržavat će različite metode i alate za inovativni rad s djecom u školama.