2. Predavanje namijenjeno poslovnim subjektima u Krapini i Sisku

Predavanje namijenjeno poslovnim subjektima u Krapini i Sisku

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s HGK - Županijskom komorom Krapina te Županijskom komorom Sisak organizira predavanje: "Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice" kako slijedi:

• 21.svibnja 2019. godine u HGK - Županijskoj komori Krapina s početkom u 12:00 sati (adresa: Trg Ljudevita Gaja 5, Krapina) Službeni poziv
  • 22. svibnja 2019. godine u HGK - Županijskoj komori Sisak s početkom u 10:00 sati - ODGOĐENO (adresa: Ul. Silvija Strahimira Kranjčevića 16, Sisak)

Načelo filantropije sve se više promovira u ekonomiji i poslovnom svijetu te se uz rast korporacija pojavilo kao svojevrsna kontrola odgovornosti koje takva akumulacija profita zahtjeva. U tom smislu nastaje pojam društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koncepta poslovanja u kojem poduzeće  dobrovoljno i bez zakonske ili druge prisile nastoji uskladiti svoje poslovanje s potrebama u društvu i to u najširem mogućem smislu, od svoga proizvoda, načina na koji ga proizvodi, resursa koje upotrebljava i načina nabave i prodaje, utjecaja na okoliš i radnih uvjeta pa sve do ulaganja u društvenu zajednicu i brige o vlastitom utjecaju na nju.

Cilj ovih predavanja je upoznati predstavnike poslovnih subjekata s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi, kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom.

Prijavu za Krapinu možete izvršiti slanjem potvrde o sudjelovanju na: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr, dok prijavu za sudjelovanje na predavanju u Sisku možete izvršiti putem sljedeće poveznice.

Rok za prijavu za oba predavanja je do ponedjeljka, 20. svibnja 2019. ili do popunjenja slobodnih mjesta.

Pozivamo Vas da se odazovete predavanju i uključite u provedbu programa „Aktivni u zajednici“ jer svi smo dio zajednice i samo zajedničkim radom i umrežavanjem možemo doprinijeti povećanju kvalitete života u istoj.